اثر تنش شوری بر متابولیسم پرولین در دو رقم گندم1

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 بخش تحقیقات علف‌ های هرز، موسسه تحقیقات آفات و بیماری های گیاهی ، تهران

2 گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

در این پژوهش، اثر تیمارهای متفاوت کلرید سدیم (0، 50، 100، 200 و 300 میلی مولار) در مراحل مختلف رشد و نمو (پنجه زنی ، تورم غلاف ، گلدهی و گرده افشانی) دو رقم گندم (قدس : حساس به شوری و بولانی : مقاوم به شوری) بر غلظت پرولین و فعالیت سینتیکی آنزیم پرولین دهیدروژناز در شرایط گلخانه ای مورد بررسی قرار گرفت.  در مجموع، در پاسخ به تیمارهای شوری مشاهده شد که افزایش غلظت پرولین و کاهش فعالیت آنزیم پرولین دهیدروژناز در برگ قدس بیشتر از بولانی بود. بنابراین، یکی از سازوکار های بیوشیمیایی موثر در پاسخ متفاوت  رقم های قدس و بولانی به تنش شوری را می توان به تفاوت آنها از نظر متابولیسم پرولین نسبت داد.

کلیدواژه‌ها


منابع در متن می‌باشد.