راهنمای نویسندگان

نشریه علمی رستنیهامقالات کامل تحقیقی-راهبردی، مقالات و گزارش های کوتاه تحقیقی و تک نگاره (منوگراف) تهیه شده در زمینه‌های سیستماتیک و تنوع زیستی قارچ‌ها و گیاهان (با مفهوم وسیع) را با رعایت نکات زیر پس از بررسی و تایید منتشر می‌نماید:

الف- مقالات کامل

1- مقالات بایستی حاصل تحقیقات اصیل در زمینه‌های ذکر شده بوده و قبلاً در نشریه دیگری چاپ نشده و یا همزمان به نشریات دیگری ارسال نشده باشند.

2- مقالات فارسی بایستی دارای خلاصه انگلیسی و مقالات انگلیسی دارای خلاصه فارسی باشند. رعایت موارد این راهنما برای هر دو متن فارسی و انگلیسی ضروری است. دقت شود که خلاصه مقالات حتما به صورت مبسوط تهیه شده باشند (جهت ارسال مقالات با متن کامل انگلیسی به راهنمای ارسال مقالات انگلیسی مراجعه شود).

3- متن مقاله به صورت تک ستونه در نرم افزار Word، در اندازه A4 و با فاصله خطوط 1/5 تایپ و تمام صفحات مقاله پشت سر هم شماره‌گذاری شوند. عنوان، نام، نشانی و رتبه علمی نگارنده (نگارندگان)، محل تحقیق با مشخص نمودن مسئول مکاتبه (همراه با نشانی الکترونیکی و تلفن‌ همراه) و چکیده به دو زبان فارسی و انگلیسی تهیه شود. متن فارسی با قلم B-Nazanin با فونت 12 و متن انگلیسی با قلم Times New Roman و فونت 10 تهیه گردد و از طریق وبگاه نشریه رستنیها (http://rostaniha.areeo.ac.ir) ارسال گردد.

4- شکل‌ها و جدول‌ها علاوه بر قرار گرفتن در داخل متن (در محل مناسب خود)، در فایلی جداگانه نیز ارسال و مطابق ترتیب قرار گرفتن در متن، شماره‌گذاری شوند. در مقالات فارسی، معادل انگلیسی نوشته‌های فارسی جدول‌ها نیز در آن‌ها قرار داده شوند (جهت سهولت کار، توصیه می‌شود کلیه جداول فقط به انگلیسی تنظیم شوند). بهتر است زیرنویس شکل‌ها و جدول‌ها در انتهای متن مقاله با شماره‌گذاری مشخص به دو زبان فارسی و انگلیسی نیز نوشته شوند. شکل‌های ترسیمی با زمینه سفید و شماره‌گذاری شده و دارای مقیاس اندازه (در صورت لزوم) و با وضوح حداقل 300 dpi و به صورت فایل jpg؛ عکس‌ها نیز مرتب شده مانند ترسیم‌ها دارای مقیاس اندازه (در صورت لزوم) و با وضوح حداقل 300 dpi و به صورت فایل jpg ارسال شوند. بدیهی است عکس‌ها و ترسیم‌ها می‌بایستی با کیفیت مناسب و اصل باشند. در شکل‌ها از رنگ‌ها و الگوهایی استفاده شود که در چاپ سیاه و سفید قابل تفکیک باشند. استفاده از جدول وقتی مجاز است که درج اطلاعات به دست آمده (نتیجه) در متن به راحتی میسر نباشد. اختصارات و علایم متن جدول بایستی با زیرنویس مشخص گردند.

5- چنانچه مقاله خلاصه یا قسمتی از پایان‌نامه (رساله) دانشجویی باشد، لازم است موضوع در پاورقی صفحه اول متن فارسی با ذکر نام استاد راهنما و دانشگاه مربوط منعکس گردد.

6- چکیده مقاله باید شامل مطالب مهم یافته‌های تحقیق باشد و از 250 کلمه فارسی و 200 کلمه انگلیسی تجاوز نکند. ضروری است نگارنده (نگارندگان) در پایان چکیده فارسی و خلاصه انگلیسی، حداقل پنج واژه کلیدی (Keywords) را به دو زبان درج نمایند و صرفا از واژه‌هایی استفاده شود که در عنوان و ترجیحا در چکیده از آن‌ها ذکری به میان نیامده باشد.

7- متن مقاله دارای زیرعنوان‌های اصلی یعنی مقدمه (شامل بررسی منابع)، روش بررسی، نتیجه و بحث باشد. در زیرعنوان "سپاسگزاری" همه افراد و سازمان‌هایی که در انجام تحقیق همکاری و یا حمایت مالی داشته‌اند قبل از فهرست منابع ذکر گردد.

8- اسامی آرایه‌ها را در تمام سطوح تاکسونومیکی با حروف ایتالیک نوشته و اسامی علمی در عنوان و چکیده بدون درج نام نامگذار ولی در متن مقاله، آنجا که برای نخستین بار ذکر می‌گردد با نام نامگذار نوشته شود. نام علمی در صورت تکرار بدون نام نامگذار و نام جنس با حرف اول آن (حروف بزرگ) و با نقطه نوشته شود. نام نامگذار طبق قواعد مربوط به طور استاندارد نوشته شود (برای قارچ‌ها مطابق indexfungorum.org و برای گیاهان مطابق ipni.org). به نگارندگانی که در مقاله خود آرایه جدید معرفی می‌کنند، توصیه می‌گردد که یک نسخه ایزوتیپ گیاهان و یا قارچ‌های معرفی شده در مقاله خود را به هرباریوم IRAN اهدا نمایند.

9- برای بیان اوزان و مقادیر از سیستم متریک استفاده گردد. در صورتی‌ که این واحد‌‌ها در آغاز جمله بیایند با حروف نوشته شوند.

10- در مورد منابع فارسی و غیرفارسی، برای بار اول نام نگارنده با حروف فارسی همراه با حروف انگلیسی (داخل پرانتز) درج شود. مثال: ... پتراک (Petrak 1953) معتقد است ... و برای بار دوم به بعد فقط با حروف فارسی درج خواهد شد. مثال: … نظریه پتراک (1953) نیز این نتیجه را تایید می‌کند ...

11- بخش منابع علمی مورد استفاده با حروف لاتین و تحت عنوان References تهیه شود و تنها کتب و مقالاتی که در متن مقاله به آن‌ها اشاره شده است ذکر گردند. چنانچه منابعی که در متن مقاله به آن‌ها اشاره می‌شود دو نگارنده داشته باشد، اسامی نگارندگان با علامت & از هم جدا شده و در صورتی که بیش از دو نگارنده داشته باشند فقط نام نگارنده اول با ذکر عبارت و همکاران (.et al) درج شود ولی در فهرست منابع مورد استفاده نام کلیه نگارندگان منظور گردد. ضمنا در انتهای هر منبع، شماره دی.اُ.آی آن نیز آورده شود. نحوه نوشتن منابع طبق نمونه‌های زیر باشد:

مقاله‌های مندرج در نشریات:

Fritsch, R.M. 1996. The Iranian species of Allium subg. Melanocrommyum sect. Megaloprason (Alliaceae). Nordic Journal of Botany 16: 9-17. Doi

در صورتی که بیش از یک نگارنده داشته باشد، نگارنده آخر با علامت & و سایر نگارندگان با علامت کاما (ویرگول) از هم جدا می‌شوند.

کتاب تالیف شده:

Carlile, M.J. & Watkinson, S.C. 1994. The Fungi. Academic Press, 482 pp., London.

کتابی که بخشی از آن مورد استفاده قرار گرفته شده:

Walz, M. 1995. Electrophoretic karyotyping. Pp. 61–73. In: The Mycota, Vol. II (Esser, K. & Lemke, P.A., eds). Springer-Verlag, Berlin.

مقالات کامل یا خلاصه مقالات همایش‌ها مانند مقاله نوشته می‌شود و علاوه بر آن باید نام همایش، تاریخ (روزها)، محل برگزاری (شهر، کشور) و شماره صفحه مقاله ذکر گردد:

Mirabolfathi, M., Hasanpoor, A. & Karami-Osboo, R. 2010. Study on Fusarium species associated with fig fruits in Fars province. Proceedings of 19th Iranian Plant Protection Congress, 31 Jul.–3 Aug., Tehran, Iran: 336.

به داده‌های شخصی فقط در متن مقاله می‌توان اشاره نمود. ارجاع به تارنما (وب‌سایت‌ها) و بانک‌های اطلاعاتی برخط (آنلاین) در داخل متن داده شود.

12- جهت درج منابعی که به الفبای غیرلاتین چاپ شده‌اند، لازم است عنوان مقاله به زبان انگلیسی ترجمه و بعد از قید شماره صفحات، زبان اصلی آن مانند فارسی یا روسی در پرانتز قید شود. مثال: (In Russian).

1-12- در صورتی که منبع به الفبای غیرلاتین ولی دارای خلاصه لاتین باشد، در این صورت منبع به زبان لاتین داده شود و در آخر در پرانتز زبان اصلی قید گردد. مثال: (In Persian with English summary).

2-12- نام نشریات پیایند (ادواری) باید به صورت کامل درج گردد.

3-12- در انتهای هر منبع/مرجع، شماره DOI/DOR مربوطه و یا نشانی سایت انتشار الکترونیکی آن درج گردد.

ب- مقالات و گزارش‌های علمی کوتاه

13- مقالاتی که از نظر کیفی یا کمی شرایط یک مقاله کامل را ندارند به صورت مقاله کوتاه (Short article) پذیرفته می‌شوند. طول این مقالات حداکثر پنج صفحه بوده و فرمت نوشتن آن مانند مقاله کامل است (شامل خلاصه، متن، شکل و جدول). قسمتی از هر شماره نشریه نیز به گزارش‌های کوتاه علمی (Short reports) اختصاص دارد که حداکثر در دو صفحه با چکیده انگلیسی تهیه می‌شود. ارجاع به منابع مورد استفاده (رفرانس‌ها) و نحوه نوشتن آن‌ها مانند مقالات کامل می‌باشد.

پ- تک‌نگاره (منوگراف)

14- نوشته‌هایی که به صورت تک‌نگاره (منوگراف) پیرامون موضوع واحدی در راستای خط مشی مجله تهیه شده باشند، نیز به طور محدود برای انتشار پذیرفته می‌شوند. در این حالت، یک شماره ضمیمه (Supplement) از نشریه به طور کامل به هر یک از این نوشته‌ها اختصاص خواهد یافت. این گونه نوشته‌ها نیز بایستی مطابق با بندهای پیش گفته همین راهنما تهیه شده باشند.

15- نگارندگان مقالات، مسئول نوشته‌های خود می‌باشند.

16- تعهدنامه: در مورد مقالات مشترک و یا مستخرج از پایان‌نامه/رساله دانشجویی، لازم است قبل از ارسال، نامه‌ ای مبنی بر تأییدیه استاد راهنما در قالب فرم "تعهدنامه نگارندگان" با امضای ایشان و درج تاریخ، تهیه و به همراه مقاله ارسال گردد (فرم تعهدنامه). ارسال این فرم هنگام بارگزاری برای کلیه مقالات (مستقل، مشترک و دانشجویی) الزامیست.

17- تعارض منافع: همچنین، لازم است نگارندگان هرگونه تعارض بالقوه منافع (اعم از حرفه ای یا مالی) در رابطه با مقاله خود را طی نامه‌ای در قالب فرم "تعارض منافع"، به همراه مقاله ارسال نمایند (فرم تعارض منافع). در غیر این صورت، مدیریت نشریه هرگونه مسئولیتی را در قبال تعرضات ایجاد شده از خود سلب می‌نماید.

تذکر مهم: روند شروع بررسی مقالاتِ فاقد دو فرم تکمیل شده فوق (بند‌های 16 و 17) امکان‌پذیر نمی‌باشد. با ارسال این موارد، همه نگارندگان یک مقاله تعهد می‌نمایند که محتوای مقاله را قبل از ارسال بررسی و تایید نموده‌اند.

----------------------------