اثر تنش شوری بر آنزیم مالات دهیدروژناز دو رقم گندم

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 بخش تحقیقات علف‌های هرز، موسسه تحقیقات آفات و بیماری‌های گیاهی، تهران

2 گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

اثر تیمارهای متفاوت شوری سدیم کلرید (0، 50، 100، 200 و 300 میلی مولار) در مراحل مختلف رشد و نمو (پنجه زنی، تورم غلاف، گلدهی و گرده افشانی) دو رقم گندم (قدس: حساس به شوری؛ بولانی: مقاوم به شوری) بر فعالیت سینتیکی و الگوی الکتروفورزی آنزیم مالات دهیدروژناز برگ در شرایط گلخانه‌ای مورد بررسی قرار گرفت. در مجموع، در پاسخ به تیمارهای شوری مشاهده شد که: افزایش فعالیت مالات دهیدروژناز تنها طی پنجه زنی و تورم غلاف معنی‌دار بود و این فعالیت بین قدس و بولانی تفاوت معنی‌داری نشان نداد. الگوی الکتروفورزی مالات دهیدروژناز نیز طی مراحل پنجه زنی و تورم غلاف تغییراتی نشان داد و از این نظر تفاوت چشمگیری بین قدس و بولانی وجود نداشت. بنابراین، به نظر می‌رسد تنش شوری تنها طی مراحل اولیه زندگی (پنجه زنی و تورم غلاف)، قادر به القای تغییرات قابل ملاحظه‌ در فعالیت سینتیکی و الگوی الکتروفورزی آنزیم مالات دهیدروژناز رقم‌های مورد مطالعه می‌باشد. 

کلیدواژه‌ها


منابع در متن می‌باشد.