پاسخ پروتئین‌های برگ دو رقم گندم به تنش شوری

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 بخش تحقیقات علف‌های هرز موسسه تحقیقات آفات و بیماری‌های‌گیاهی تهران

2 گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

اثر تیمارهای متفاوت شوری سدیم کلرید (0، 50، 100، 200 و 300 میلی مولار) در مراحل مختلف رشد و نمو (پنجه زنی، تورم غلاف، گلدهی و گرده افشانی) در دو رقم گندم (قدس: حساس به شوری؛ بولانی: مقاوم به شوری) بر الگوی الکتروفورزی SDS-PAGE  پروتئین‌های برگ در شرایط گلخانه‌ای مورد بررسی قرار گرفت. در مجموع، در پاسخ به تیمارهای شوری مشاهده شد که کاهش شدت و حذف باندهای پروتئینی در عصاره‌های پروتئینی برگ قدس چشمگیرتر از برگ بولانی بود. برعکس، افزایش شدت باندهای پروتئینی در برگ بولانی قابل ملاحظه تر از برگ قدس بود. بنابراین، به نظر می‌رسد بولانی توانایی بیشتری در حفظ پروتئین‌های برگ در پاسخ به شوری دارد. بدین ترتیب از دیدگاه بیوشیمیایی نیز می‌توان بولانی را به عنوان رقم مقاومتر به شوری معرفی نمود. 

کلیدواژه‌ها


منابع در متن می‌باشد.