در این پژوهش، آثار برهمکنش نیکل، ژیبرلین و اسکوربیک اسید در سویا (Glycine max L. cv. Union × Elf) مورد بررسی قرار گرفت. دانهرستهای هفت روزه که در محیط هیدروپونیک رشد یافته بودند، در معرض غلظتهای مختلف نیکل کلرید (0و 5/0 میلیمولار) و ژیبرلین (0و 05/0 میلیمولار) و اسکوربیک اسید (0و 1 میلی مولار) قرار گرفتند. علایم سمیت نیکل مانند تشکیل لکههای قرمز- قهوهای در سطح پهنک برگ در گیاهان تحت تیمار نیکل مشاهده شد. افزودن ژیبرلین و یا اسکوربیک اسید به محیط کشت، آثار سمی نیکل را کاهش داد. قابل توجه اینکه، هنگام کاربرد همزمان ژیبرلین و اسکوربیک اسید، علایم سمیتNi بروز نکرد. نیکل موجب کاهش وزن خشک ریشه و اندامهای هوایی و همچنین کاهش کلروفیل در برگها شد.