گونه‌های آسپرژیلوس جدا شده از میوه‌های پسته و بررسی تولید آفلاتوکسین در آن‌ها

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان, اصفهان

2 دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان, اصفهان sharifna@cc.iut.ac.ir

چکیده

به منظور شناسایی گونه‌های آفلاتوکسین‌زای Aspergillus روی پسته، نمونه‌برداری از مناطق مختلف کشت پسته در کرمان، رفسنجان و اصفهان انجام گرفت. در این تحقیق بیش از 250 جدایه به دست آمده از مناطق مختلف نمونه‌برداری و 23 جدایه از مرکز تحقیقات پسته رفسنجان مورد مطالعه قرار گرفتند. جدایه‌های Aspergillus یافت شده، شامل گونه‌هایA. alliaceus، A. candidus، A. tamari، A. nige، A. flavus، A. niveus، A. ochraceus،A. parasiticus، A. terreus، A. unguis و A. wentii بودند. گونه‌های A. alliaceus، A. unguis و A. wentii برای اولین بار از ایران گزارش می‌شوند. برای تعیین جدایه‌های آفلاتوکسین‌زا، کلیه جدایه‌ها در محیط کشت YESکشت و با روشTLCمورد ارزیابی قرار گرفتند. در بین جدایه‌هایی که مورد بررسی قرار گرفتند تنها جدایه‌هایA. parasiticus و نیمی از جدایه‌هایA. flavusقادر بهتولیدآفلاتوکسینبودند

کلیدواژه‌ها