مطالعه برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیولوژیکی Wilsonomyces carpophilus در استان آذربایجان غربی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه و گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

2 گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه و گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران jnikkhah@ut.ac.ir

3 گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

به منظور مطالعه ویژگی­ های مورفولوژیکی و بیولوژیکی جدایه­ های قارچ عامل بیماری غربالی درختان میوه هسته­دار، از اندام­ های مختلف درختان میوه هسته‌دار مشکوک به آلودگی در استان آذربایجان غربی طی بهار و تابستان سال 1386 نمونه­ برداری شد. قطعات بافت­ های برگ، شاخه و میوه بعد از ضد عفونی سطحی روی محیط های کشت WA (2 درصد)، MA، PDA و APDA کشت شدند. در مجموع 60 جدایه از هفت گونه مختلف درختان میوه هسته­دار به دست آمد. براساس مطالعات تاکسونومیکی، تمامی جدایه ها به عنوان گونه Wilsonomyces carpophilus شناسایی گردیدند. جدایه ها روی محیط کشت PDA، اسپورودوکیوم های واجد کنیدیوفور های سمپودیال، کنیدیوم های 5-3 یاخته ­ای (ندرتا 9-1 یاخته ­ای)، هولوبلاستیک، رکسولیتیک (Rhexolytic) و به ابعاد 15-5/7 × 5/67-20 میکرومتر را تولید نمودند. بیشترین میزان رشد رویشی جدایه ها در دمای 21 درجه سانتیگراد و 6 pH مشاهده گردید و هیچ رشدی در دمای پایین‌ تر از 5 درجه سانتیگراد و بالاتر از 30 درجه سانتیگراد مشاهده نشد. 

کلیدواژه‌ها